Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή eshop

Αγοράστε online το βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ και δείτε πληροφορίες για την παραγωγή και την εμφιάλωσή του.

βιολογικό

πετιμέζι

eshop

Βιολογικό ΠετιμέζιΤο Πετιμέζι

 

 δειτε καραγγελης πληροφοριες πετιμεζι

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

2. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

 

3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

4. Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ 

 

5. ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΑΜΠΕΛΟΥ

 

 

 

   eshop εμφιαλωση online βιολογικο
   

 

 

 

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

Το βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ είναι συμπυκνωμένος μούστος από 100% βιολογικά σταφύλια της ορεινής Πυλίας, πλούσιος σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Χρησιμοποιείται αυτούσιος σε σφηνάκια για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση. Επίσης, έχει μεγάλη εφαρμογή στη μαγειρική για το μαρινάρισμα διάφορων κρεάτων και σε σαλάτες προσδίδοντάς τους σε συνδυασμό με ξίδι γλυκόξινη γεύση. Χρησιμοποιείται ακόμη και στη ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία.

Η συμπύκνωση λαμβάνει χώρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, με την χρήση ειδικής μονάδας επεξεργασίας τελευταίας τεχνολογίας η οποία εξασφαλίζει προϊόν άριστης ποιότητας αφού γίνεται κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας στον μέγιστο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει τεράστια διαφορά από το κλασικό πετιμέζι με το σκούρο μαύρο χρώμα που όλοι μας συνηθίσαμε να γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Το ελαφρώς πιο ανοιχτό του χρώμα αποδεικνύει ότι το προϊόν μας δεν είναι “καμένο” και ότι δημιουργήθηκε κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες, που το καθιστούν εξαιρετικής ποιότητας. 
           
 

 

 

 

 

 

 

           
           
         

 

 

             


 

 


   

 

 

 

 

 

 

 

 αγοραστε eshop καραγγελης online
 

 

 

          Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ
         

Το βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ είναι συμπυκνωμένος μούστος από 100% βιολογικά σταφύλια και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ενέργεια, ασβέστιο και σίδηρο. Με μια απλή περιγραφή, η συμπύκνωση του μούστου για την παραγωγή του πετιμεζιού επιτυγχάνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες με δημιουργία κενού, εξασφαλίζοντας έτσι τη διατήρηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλων των θρεπτικών συστατικών και των αρωμάτων του σταφυλιού. Το ελαφρώς πιο ανοιχτό του χρώμα αποδεικνύει ότι το τελικό προϊόν έχει δημιουργηθεί κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες, χωρίς να είναι "καμμένο", όπως το συνηθισμένο σχεδόν ολόμαυρο πετιμέζι. Το βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ποιότητά του και η όλη διαδικασία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000:2005 και από τον οργανισμό βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

         

 

         

 

 βιολογικο παραγωγη καραγγελης δειτε

 

           
          ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
           
         

 

 πετιμεζι καραγγελης online καραγγελη

 

           
           
          Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 

 

 

 

 

Ο νομός Μεσσηνίας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Στα ανατολικά συνορεύει με τη Λακωνία και λίγο με την Αρκαδία, στα βόρεια συνορεύει με την Αρκαδία και την Ηλεία και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, ενώ στα νότια από τον Μεσσηνιακό κόλπο. Έχει έκταση 2.991 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 159.818 κατοίκους. Πρωτεύουσά της είναι η Καλαμάτα που βρίσκεται στο μυχό του μεσσηνιακού κόλπου, ενώ διοικητικά χωρίζεται σε τέσσερις επαρχίες:

 

 - Καλαμών, με πρωτεύουσα την Καλαμάτα.

 - Μεσσήνης, με πρωτεύουσα τη Μεσσήνη.

 - Πυλίας με πρωτεύουσα την Πύλο.

 - Τριφυλίας με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία.

           
          ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΥ
          Ο Βιργίλιος έγραψε ότι είναι πιο εύκολο να μετρήσει κανείς τους κόκκους της άμμου παρά όλες τις ποικιλίες της αμπέλου.

Η φυσική επιλογή, η διασταύρωση μεταξύ των ποικιλιών, η δημιουργία νέων από τον άνθρωπο αλλά και οι καινούργιοι χαρακτήρες που ανέπτυξαν όσες ποικιλίες ξενιτεύτηκαν, έδωσαν στα χέρια των ανθρώπων της οινοπαραγωγής ένα πολύτιμο και σχεδόν ανεξάντλητο υλικό.

 

Σήμερα εκατοντάδες ποικιλίες συνεχίζουν να καλλιεργούνται στη χώρα μας. Μία από αυτές, φθάνει μέχρι τις ημέρες μας διατηρώντας (σχεδόν ανέπαφο) το αρχαίο της όνομα και είναι η "Λιμνία" όπως την αναφέρει ο Αριστοτέλης ή γνωστή σήμερα με το όνομα "Λιμνιό". Ενώ αρκετές έχουν χαθεί και άλλες που δεν έχουν οικονομικό όφελος έχουν παραμεληθεί.

 

Ο κόσμος ολόκληρος έχει κορεστεί από τις κλασσικές γαλλικές ποικιλίες και τα αντίστοιχα κρασιά τους. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει πλούτο γηγενών ποικιλιών και που μπορεί να ανανεώσει και να εμπλουτίσει σήμερα μια διεθνή παράδοση και κουλτούρα στον χώρο του αμπελιού και του κρασιού. 

 

Έχουμε αρχίσει να παράγουμε ξεχασμένες στο χρόνο ποικιλίες της πατρίδας μας που τις ανακαλύπτουμε με τις επισκέψεις μας σε απομακρυσμένες παλιές αμπελουργικές περιοχές και που είναι αναγνωρισμένες από τα επιστημονικά ιδρύματα. 

 

Από τις ελληνικές λευκές ποικιλίες φυτεύτηκαν, ο Ροδίτης, το Φιλέρι, το Μοσχοφίλερο και το Ασύρτικο, ενώ από τις ερυθρές, το Φωκιανό, το Αγιορείτικο, το  Μοσχάτο Αμβούργου και η Μαντηλαριά. Κυρίως όμως οι αμπελουργοί στράφηκαν στα ξενικά σταφύλια. Έτσι, από τις ξένες λευκές ποικιλίες καλλιεργούνται,  το Chardonnay, το Ugni blanc, το Macabeu, το Sauvignon Blanc και το Grenache Blanc, ενώ από τις ερυθρές καλλιεργούνται, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Grenache rouge, το Merlot, το Carignan, το Syrah, το Αλικάντε μπουσέ και το Ρεφόσκο, που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των αμπελώνων.

 

Η  Μεσσηνία λοιπόν, σημαντικός αμπελότοπος από την αρχαιότητα, συνεχίζει την παράδοση και βελτιώνει την καλλιέργεια του αμπελιού. Οι Μεσσήνιοι αμπελοκαλλιεργητές παράγουν με μεράκι εξαιρετικά σταφύλια, τα οποία αποτελούν και την πρώτη και βασική ύλη ώστε να δημιουργηθεί το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή.

 

Επομένως συνοψίζοντας τα παραπάνω, το σχετικά χαμηλό υψόμετρο, το εύφορο έδαφος, το γλυκό κλίμα, η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν κατά την περίοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών, έχουν καθορίσει και την ποικιλιακή σύνθεση του Μεσσηνιακού αμπελώνα, ως εξής... Δείτε περισσότερα

 

           
           
           

 

 

 footer                  footer                footer                  footer
                                                     
 footer

 

 footer footer footer footer

 

 

 

© 2019 Καραγγελής | Χημείο , Βιολογικό Πετιμέζι , Εξοπλισμός Κρασιού | Μεσσήνη Μεσσηνίας • all rights reserved • developed and powered by LOGIKON
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
3