Συνταγές για γλυκά με βιολογικό πετιμέζι

Δείτε συνταγές για γλυκά με βιολογικό πετιμέζι Καραγγελής

συνταγές

βιολογικό

πετιμέζι

Γλυκά με πετιμέζι

 

 φαγητα βιολογικο γλυκα eshop   συνταγες βιολογικο φαγητα karagelis

  eshop βιολογικο σαλατες γλυκα

 συνταγες πετιμεζι καραγγελης γλυκα

 καταπληκτικες γλυκα φαγητα karagelis

 φαγητα βιολογικο eshop σαλατες

 σαλατες φαγητα karagelis online 

 

 

Μουστοκούλουρα μαλακά με πετιμέζι

                   Μουσταλευριά με πετιμέζι                  Ρυζόγαλο με πετιμέζι

 βιολογικο καραγγελης δειτε γλυκα

                   καραγγελης δειτε γλυκα βιολογικο                         γλυκα συνταγες πετιμεζι βιολογικο
                                       

Υλικά για 30 κομμάτια

• 250 γρ. ζάχαρη
• 15 γρ. κανέλα, σε σκόνη
• 500 γρ. μούστος ή 150γρ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
• 70 γρ. καλαμποκέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
• 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω τη ζάχαρη, την κανέλα, το μούστο (ή το πετιμέζι) , το λάδι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα λείο μείγμα και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη.

 

Όσο προσθέτω αλεύρι το μείγμα θα σφίγγει και θα το ανακατεύω πλέον με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα ελαστικό ζυμάρι με λαδωμένη υφή.

Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζω εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκ. απόσταση.

 

Σκεπάζω το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

 

Ψήνω τα μουστοκούλουρα για 15 - 20 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.

 

Πηγή: Μαμά Πεινάω

                                                                             Υλικά για 6 μερίδες

• 700 γρ. μούστος ή 200γρ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
• 90 γρ. νισεστές
• 60 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

• μπόλικο σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
• κανέλα, σε σκόνη
καρυδόψιχα, κοπανισμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνω το μούστο ή το ΠΕΤΙΜΕΖΙ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τον ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το νερό και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα), μέχρι ο νισεστές να διαλυθεί καλά.

Αδειάζω το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα με το μούστο ή το πετιμέζι που βράζει και ανακατεύω αμέσως και με έντονες κινήσεις, με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

Συνεχίζω το βράσιμο, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε 6 μέτρια μπολάκια. Το αφήνω να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με σουσάμι, κανέλα και, αν θέλω, καρυδόψιχα.

Πηγή: Μαμά Πεινάω
 
                Υλικά συνταγής:

1 κούπα Ρύζι καρολίνα
2 1/2 κούπες Γάλα
1/2 κούπα Ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας Κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας Πετιμέζι
1 κουταλάκι τσαγιού Ροδόνερο
1 κουταλάκι τσαγιού Ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι και προσθέτετε νερό, ώστε να σκεπάσετε το ρύζι και να έρθει το νερό 3 εκ. πάνω από το ρύζι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

2. Εν τω μεταξύ, παίρνετε 1/2 κούπα από το γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζετε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να κάψει το γάλα.

3. 'Οταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτετε το καυτό γάλα και το γάλα με το κορν φλάουρ. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το κορν φλάουρ.

4. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το πετιμέζι, το ροδόνερο και το ανθόνερο, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε 8 μπολάκια.

5. Σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Αν θέλετε πριν το σερβίρετε το ραντίζετε με λίγο επιπλέον πετιμέζι.

Πηγή:http://www.radicio.com/ρυζόγαλο-με-πετιμέζι/
                                       

 Λουκουμάκια με πετιμέζι

                 

 Κουλουράκια με πετιμέζι, σουσάμι  και πορτοκάλι

               

Κέικ μήλου με ΠETIMEZI (νηστήσιμο)

 πετιμεζι καραγγελης γλυκα βιολογικο

                 

 καραγγελης δειτε συνταγες βιολογικο

                 συνταγες δειτε γλυκα βιολογικο

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή πετιμέζι
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
7,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
20ml ελαιόλαδο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
2 κομματάκια μαστίχας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σε ένα µεγάλο µπολ βάλτε τα αυγά µε τη µαστίχα –που έχετε κοπανίσει µε τη ζάχαρη–, το γιαούρτι και χτυπήστε µε αυγοδάρτη ώστε να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Κατόπιν ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι (κοσκινισµένο), την κανέλα και το µπέικιν πάουντερ. Αλείψτε τα χέρια σας µε ελαιόλαδο και ζυµώστε µέχρι να έχετε µια µαλακή και εύπλαστη ζύµη.

Κόψτε σε κοµµάτια τη ζύµη και φτιάξτε µε αυτήν µπαλάκια στο µέγεθος φουντουκιού. Τοποθετήστε τα πάνω σε λαδόκολα, σκεπάστε τα και αφήστε τα για 1-2 ώρες να διπλασιαστούν σε όγκο.

Βάλτε ελαιόλαδο σε µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγα λίγα τα λουκουµάκια και τηγανίστε τα, γυρνώντας τα τακτικά µέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα λουκουµάκια από την κατσαρόλα µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα πάνω σε πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα σε θερµοκρασία δωµατίου, «λουσµένα» µε άφθονο ΠΕΤΙΜΕΖΙ.

Πηγή: glykamystika.gr

 

 

                 

ΥΛΙΚΑ (85-90 κομματια)


1 νεροποτηρο ελαιολαδο
1 νεροποτηρο πετιμεζι
1/2 νεροποτηρο ζαχαρη
2 κ.γλυκου κανελα
1 κ.γλυκου γαρυφαλο
1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
1 μεγαλο πορτοκαλι(θελουμε το ξυσμα και τον χυμο

του
1 κ.γλυκου σοδα μαγειρικη διαλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
4 κ.σουπας σουσαμι
Αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει περιπου 1.130

γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη

και ενωθουν καλα τα υλικα. Κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη μαλακη που να μην κολλαει στο χερι. Παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας και πλαθουμε διαφορα σχεδιακια.Τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 35 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.

Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και τα τοποθετουμε

σε ταπερ καλης ποιοτητας ή σε μπισκοτιερες.

Πηγή: http://www.psaksesintages.gr

               

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. τζίντζερ (πιπερόριζα)
2/3 ποτ. πετιμέζι
1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1-2 χούφτες σταφίδες μαύρες+ξανθές
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
2 μήλα τριμμένα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1)Βάζω σε μπολ το λάδι και το πετιμέζι και ανακατεύω τα υλικά με το χέρι να ενωθούν. Αν χρησιμοποιήσω μέλι τότε αραιώνω σε 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό 3 κ.σ. μέλι και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί κι έπειτα το ρίχνω στο λάδι.
2)Ρίχνω και το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύω.
3)Ρίχνω τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τ'αμύγδαλα και τα μήλα τ'ανακατεύω καλά με κουτάλι και στο τέλος ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο διαλύω τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει), μαζί και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4)Στρώνω μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ταψί ή σε φόρμα για κέικ και απλώνω το γλυκό με το κουτάλι ομοιόμορφα.
5)Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 40 λεπτά περίπου ή έως βγεί το μαχαίρι καθαρό. Οταν κρυώσει το πασπαλίζω με άχνη. Καλή επιτυχία!

Πηγή:Οι συνταγές της παρέας

Κέικ νηστίσιμο με ΠΕΤΙΜΕΖΙ και ελαιόλαδο

             ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ       Κουλούρια σουσαμένια με Βιολογικό ΠΕΤΙΜΕΖΙ Καραγγελή

 καραγγελης γλυκα πετιμεζι συνταγες

             συνταγες πετιμεζι βιολογικο δειτε               γλυκα δειτε καραγγελης πετιμεζι
                       

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.)

 
2½ φλιτζάνια ΠΕΤΙΜΕΖΙ
200 ml νερό
7 - 8 καρφάκια γαρίφαλου
1 ξυλάκι κανέλας
ξύσμα και χυμός από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα (σκόνη)
400 ml ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά (ή τσίπουρο)
2 κουτ. σούπας σουσάμι
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
5-6 φλιτζ. τσαγιού (700 γρ. περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, τα γαρίφαλα και την κανέλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια-δυο βράσεις. Το σουρώνω και το αφήνω κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά με το σύρμα το ελαιόλαδο και το πετιμέζι, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτω το χλιαρό αρωματισμένο νερό, την τσικουδιά (ή το πετιμέζι) και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και χτυπάω καλά.
Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι (ίσως δεν χρειαστεί όλο), ανακατεύοντας καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνό μείγμα όπως του κλασικού κέικ.
Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το σουσάμι με την καστανή ζάχαρη και πασπαλίζω την επιφάνεια του μείγματος. Ψήνω το κέικ για 50 - 60 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο βυθίζω τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 5 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά.

 

Πηγή:http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1427

 

 

                                                                      

ΥΛΙΚΑ

 

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. πετιμέζι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη και βρασμένη
σε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά
1 κ.σ. σόδα
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κ.γλ. κοφτή γαρίφαλο τριμμένο
1 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
σουσάμι (προεραιτικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.


2.Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι ,το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, το κανελόνερο, το ξύσμα, το τσίπουρο, το γαρίφαλο και το αλεύρι λίγο λίγο.


3.Ζυμώνουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό. Το βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας βρεγμένα ελαφρώς με τσίπουρο.


4.Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.

Πηγή: "Οι συνταγές της παρέας"

      ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι μισό μισό με ολικής άλεσης
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό

Υλικά για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι ΠΕΤΙΜΕΖΙ Καραγγελή
½ φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά με το χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά.

Έπειτα κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό και τη μοιράζουμε σε 14 ίσα κομμάτια.Το κάθε κομμάτι το κάνουμε ένα κορδόνι και με δύο κορδόνια, αφού τα στρίψουμε κάνουμε το κουλούρι όπως στη φωτογραφία.

Στη συνέχεια αραιώνουμε το πετιμέζι με το νερό, διαλύουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι, βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια και μετά στο σουσάμι.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, τοποθετούμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 230 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα!!!

Πηγή: Ζουζουνομαγειρέματα
                       

 

           

 

     



 

           

 

       
                       

 

 

 

 footer
PRESS KIT

 

 

        

 

 

περισσότερα
 footer

 

 

 

 

 footer          footer          footer          footer

 

 footer
 
 footer
 footer footer footer footer

 

 

 

© 2017 Καραγγελής | Χημείο , Βιολογικό Πετιμέζι , Εξοπλισμός Κρασιού | Μεσσήνη Μεσσηνίας • all rights reserved • developed and powered by LOGIKON
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
3