Συνταγές για σαλάτες με βιολογικό πετιμέζι

Δείτε συνταγές και ιδέες για σαλάτες με βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ

βιολογικό

πετιμέζι

παραγγελίες

Σαλάτες με πετιμέζι

 

 φαγητα βιολογικο γλυκα eshop   συνταγες βιολογικο φαγητα karagelis

  eshop βιολογικο σαλατες γλυκα

 βρειτε online βιολογικο πετιμεζι

 ιδεες σαλατες δειτε πετιμεζι

 φαγητα βιολογικο eshop σαλατες

 σαλατες φαγητα karagelis online 

 

 


 

Ζεστή σαλάτα με μανιτάρια, κοτόπουλο και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ   
                 Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ
                   Πράσινη σαλάτα με καρύδια, ρόδι και σάλτσα με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ

 ιδεες σαλατες καραγγελης παραγγελιες

             καραγγελης συνταγες πετιμεζι ιδεες                  ιδεες παραγγελιες βιολογικο πετιμεζι
                                 

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη σαλάτα


· μαρούλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 1 κουτ.γλυκού knorr extra γεύση κότας
· λόλα πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 6-8 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
· 400 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
· 4 κουταλιές ξερά κραμπερυς η σταφίδες
· 100ml. ελαιόλαδο
· ανάλογο αλάτι και πιπέρι

 

 

Για το ντρέσινγκ

· 50 γρ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ
· 100 γρ.ελαιόλαδο
· 1 κουτ.σουπας ξύδι Μπαλσάμικο
· 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
· ½ κουτ. γλυκού θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το Knorr extra γεύση κότας με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά

 

Στην συνέχεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , κατόπιν συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και είναι έτοιμα
Για το Dressing χτυπάμε στο μίξερ το Μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, τη μουστάρδα και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε με το Βιτάμ και τα μανιτάρια σε ένα βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Τα κρατάμε ζεστά και πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό κοτόπουλο με τα μανιτάρια, τα κρανμπερυς και το Dressing και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20'

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25'

 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας σοταρισμένο μπέικον για επιπλέον γεύση 

 

 

Πηγή:http://knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=10&rec_id=214

 

           

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα


1 μεγάλο μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού τρυφερές κορυφές από φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
2 - 3 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες, ψιλοκομμένη
1 τρυφερό πράσο (μόνο το λευκό μέρος), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουτ σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά

 

Για τη Βινεγκρέτ


1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 μήλο, τριμμένο στον τρίφτη
χυμός από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω με τα χέρια το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια, το καρότο, τη μαραθόριζα και το πράσο.

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη μουστάρδα, το μήλο, το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα. Νοστιμίζω με αλατοπίπερο.

 

Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζω από πάνω τα κουκουνάρια, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Πηγη:http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1413

               

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 

300γρ διάφορα σαλατικά (σαλάτα, λόλα, αντίδι, σπανάκι κλπ.)

1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

1/2 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

 

 

Σάλτσα

 

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1.5 κ.σ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ



Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πρασινάδες και στεγνώστε τις. Κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια με το χέρι και ανακατέψτε τις σε ένα μπολ μεγάλο.

 

Χτυπήστε τα υλικά της σάλτσας (ελαιόλαδο, ξύδι, βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή) στο μπλέντερ και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.

 

Απλώστε προσεκτικά τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και βάλτε από πάνω τα καρύδια και το ρόδι. Σερβίρετε αμέσως.



Πηγή:http://foodjunkie.eu/2010/12/15/green-salad-with-walnuts-pomegranates/
Σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
            Σαλάτα με σπανάκι, βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή,  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ, μήλο και φουντούκια  
  σαλατες συνταγες παραγγελιες δειτε            ιδεες δειτε βιολογικο καραγγελης
 
 
               

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού κουσκούς (ψιλοσπασμένο πλιγούρι) ή κινόα (πρόκειται για το σπόρο ενός θάμνου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υπέροχη γεύση - σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και επιλεγμένα μπακάλικα)
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
20 ρώγες από σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κουσκούς ή το κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και, αν θέλουμε, το μπούκοβο μέχρι να προκύψει ένα λείο ντρέσινγκ. Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα το κουσκούς ή το κινόα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, και το σταφύλι, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα περίπου 6-7΄



Πηγή: http://www.gastronomos.gr/sintages/4580/Salata-me-kinoa-i-kouskous-stafulia-kai-petimezi


          

 Υλικά

 

-200γρ. Σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
-1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-30γρ. φουντούκια
-2 κουταλιές της σούπας βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-1 πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες μαζί με τη φλούδα του
-1 κουταλιά της σούπας ξίδι
-50ml ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει η σάλτσα. Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα φουντούκια και το μήλο, ενσωματώνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας Βαθμός δυσκολίας: 2 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

 

    

 

 

 

 


 

 

 

 footer
PRESS KIT

 

 

        

 

 

περισσότερα
 footer

 

 

 

 

 footer          footer          footer          footer

 

 footer
 
 footer
 footer footer footer footer

 

 

 

© 2017 Καραγγελής | Χημείο , Βιολογικό Πετιμέζι , Εξοπλισμός Κρασιού | Μεσσήνη Μεσσηνίας • all rights reserved • developed and powered by LOGIKON
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
3