Συνταγές για φαγητά με βιολογικό πετιμέζι

Δείτε συνταγές και ιδέες για φαγητά με βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή

συνταγές

βιολογικό

πετιμέζι

Φαγητά με πετιμέζι

 

 φαγητα βιολογικο γλυκα eshop   συνταγες βιολογικο φαγητα karagelis

  καραγγελη πετιμεζι συνταγες ιδεες

 βρειτε online βιολογικο πετιμεζι

 καταπληκτικες γλυκα φαγητα karagelis

 φαγητα βιολογικο eshop σαλατες

 σαλατες φαγητα karagelis online 

 

 

 

Μοσχάρι κοκκινιστό με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
              Χοιρινές μπριζόλες με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ και πουρέ σελινόριζας                     Χοιρινές μπροζόλες με σάλτσα από ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
 φαγητα βιολογικο πετιμεζι ιδεες              καραγγελη δειτε ιδεες φαγητα                    βιολογικο δειτε πετιμεζι ιδεες
                                   

Υλικά

1½ κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι ή ό,τι μας αρέσει), σε μικρές μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, περασμένες στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
80 γρ. Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
1 μπαστουνάκι κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
ελάχιστο μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
αλάτι, μπόλικο πιπέρι

Μερίδες 6
Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 1 ½ ώρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 - 5 λεπτά, ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

Με τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, να γυαλίσουν, και ρίχνουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά, να αρωματιστεί το λάδι, και προσθέτουμε το κρέας.

 

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τόσο καυτό νερό όσο χρειάζεται, ώστε να σκεπαστεί το κρέας.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις τριμμένες ντομάτες με τον πελτέ, τη μισή ποσότητα πετιμεζιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

 

Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό που βράζει, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπασμένο, να σιγοβράσει για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.

 

Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

Αν το κρέας έχει μαγειρευτεί και υπάρχει περίσσεια υγρών, το σουρώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.


Συνοδεύουμε με Πουρέ πατάτας.


Συμβουλή Αν έχετε αρμπαρόριζα στο μπαλκόνι, δοκιμάστε να βάλετε στο φαγητό 1 κλαδάκι (που θα αφαιρέσετε μετά το μαγείρεμα). Θα του δώσει ωραίο άρωμα, ενώ ταιριάζει πολύ και με τον πουρέ.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

            

Υλικά

 

Για τις μπριζόλες

4 χοιρινές μπριζόλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας κόκκους από διάφορα πιπέρια ολόκληρα
4-5 κουτ. σούπας Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Για τον πουρέ σελινόριζας

1 μεγάλη σελινόριζα (~500 γρ) ή 4-5 μικρές
4 μέτριες πατάτες (~500 γρ)
4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας τριμμένη καρυδόψιχα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι


Εκτέλεση

 

Προετοιμάζετε τον πουρέ

Βάλτε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει. Καθαρίστε τη σελινόριζα όπως τις πατάτες αφαιρώντας όλο το ανώμαλο εξωτερικό περίβλημα και κόψτε την σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίστε και τις πατάτες και κόψτε τις κι αυτές σε μικρότερα κομμάτια. Ρίξτε τα όλα στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι κι αφήστε τα να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.

 

Εν τωμεταξύ ετοιμάζετε τις μπριζόλες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που να χωράει και τις 4 μπριζόλες, ρίχνετε λίγο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτετε τις μπριζόλες και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και μετά από 1’ προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και 1 φλυτζάνι νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με σκεπασμένο το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όσο ψήνονται τσεκάρετε εάν χρειάζεται να συμπληρώσετε κι άλλο νερό αν δεν έχουν ψηθεί.

Όταν ετοιμαστούν –μετά από ~45’ με 1 ώρα- ρίχνετε και το πετιμέζι να πάει παντού και αφήνετε για 5’ ακόμα να καραμελώσουν και σβήνετε τη φωτιά.

Ξαναπιάνετε τον πουρέ: αλέθετε τα βρασμένα λαχανικά με το εργαλείο του πουρέ και προσθέτετε την παρμεζάνα, την καρυδόψιχα, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με λίγο αλάτι –αν χρειάζεται.

Σερβίρετε ζεστά μπριζολάκια με ζεστό πουρέ και πιείτε το κρασί που περίσσεψε απ’ το μαγείρεμα!
΅
Πηγή: http://wonderfoodland.wordpress.com/2011/04/03/χοιρινές-μπριζόλες-με-πετιμέζι-και-πο/

                    

Υλικά

6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα
1 λίτρο κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κλαράκι κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Για το άλειμμα της μπριζόλας
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή

Για το ψήσιμο
24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
τη μαρινάδα του χοιρινού σουρωμένη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντάς το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.

Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.
Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.

Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.

 

Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.
Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετέ το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.

Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί, τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.
Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Για 4-6 άτομα

Πηγή:http://www.sidagi.gr

 

 

Γλυκόξινο χταπόδι με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
                          Ψητές πατάτες με πορτοκάλι και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
                    Φανταστικό κοτόπουλο με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ και λαχανικά

 ιδεες πετιμεζι δειτε συνταγες

                         βιολογικο ιδεες πετιμεζι δειτε                    ιδεες συνταγες δειτε βιολογικο
                                               

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλαράκι κανέλας
½ πορτοκάλι (τη φλούδα του)
6 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί


Εκτέλεση

Bράζουμε το χταπόδι με ένα ποτήρι νερό σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου.

 

Aφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα του σε χοντρά κομμάτια.

 

Pοδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 10 περίπου λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι.

 

Σβήνουμε με το πετιμέζι και συνεχίζουμε με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, το ξίδι και ένα περίπου φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού. Aνακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη


Πηγή:http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23968&subid=2&pubid=4635661

                        

Υλικά


2 Kg πατάτες (κομμένες όπως θέλουμε και μισοβρασμένες)
1/2 κούπα λάδι και 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή ανάμικτο με μανταρίνι
Στο τέλος ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ξύσμα πορτοκαλιού και χονδρό αλάτι

 

Εκτέλεση

Τυλίζω καλά τις μισοκρυωμένες πατάτες με το λάδι, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και τις ρίχνω στο ταψί του φούρνου.

Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω-κάτω, δεύτερη σχάρα από κάτω) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 35-50 λεπτά) και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο χυμό.

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζω από το φούρνο, προσθέτω λίγο χονδρό αλάτι, πασπαλίζω με το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνω με το ΠΕΤΙΜΕΖΙ.

Ταιριάζουν πολύ φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανός κ.α.

Πηγή:tastefull.gr

                    

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. πετιμέζι
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την βραστή σαλάτα: 4-5 φουντίτσες μπρόκολο
3-4 μέτρια καρότα
2-3 πατατούλες καθαρισμένες
Το χυμό από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπαχαρικά σου – πάπρικα, σκόρδο, κύμινο, αλάτι και πιπέρι – σκόρδο, ξίδι και ελαιόλαδο!

Πρόσθεσε και το πετιμέζι και ρίξε μέσα τα κομμάτια το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά και άφησε στην άκρη να μαριναριστεί για 30 λεπτά

Στο μεταξί βάλε σε ένα πανέρι όλα σου τα λαχανικά καθαρισμένα και πλυμένα, να βράσουν στον ατμό για 15 λεπτά.

Κατέβασε από τη φωτιά και πέρασε από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους

Βάλε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να κάψει και καβούρδισε το σουσάμι σου για λίγα δευτερόλεπτα. Φύλαξε στην άρκη…

Ρίξε στο ήδη ζεστό τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα σε μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα κομμάτια κοτόπουλου

Πασπάλισε με το σουσάμι και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Σέρβιρε μαζί μετα λαχανικά σου, αφού τα περιχύσεις με ελαιόλαδο, λεμόνι και αλατοπίπερο

Πηγή:http://www.4news.gr/φανταστικό-κοτόπουλο-με-πετιμέζι-και/

  


          

   Κοτόπουλο & πατάτες στο φούρνο με σάλτσα ΠΕΤΙΜΕΖΙ Καραγγελή 

 

   ιδεες πετιμεζι συνταγες βιολογικο

 

Υλικά


2 μπούτια κοτόπουλο                                    
5 μικρές πατάτες
4 λεπτά καρότα

 

Για την σάλτσα


2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι άθερμο (Καραγγελής – βιολογικό προϊόν)
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι

Πιπέρι
Ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ

 

  

Εκτέλεση


Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο (εμείς επιλέξαμε μπουτάκια) σε ένα ταψί.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το άθερμο πετιμέζι, το χυμό λεμονιού, το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15’, Κόστος: 7€

Πηγή:http://www.foodtrails.gr/kotopoulo-patates-

 

Για αυτή την υπέροχη συνταγή ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Foodtrails.gr που την έκανε ειδικά για εμάς. Σας προτείνουμε να μπείτε στο Foodtrails.gr και να δείτε και άλλες φανταστικές συνταγές.

 


 

Κρασάτα μαντιτάρια & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί                     Χοιρινό «ρόστο» με μπίρα, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ και πιπέρια                   Μοσχαρι γλυκοξινο με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ και αρωματική σάλτσα τομάτας
 συνταγες βιολογικο πετιμεζι δειτε                    συνταγες δειτε ιδεες βιολογικο                  δειτε βιολογικο πετιμεζι φαγητα
                                       

Υλικά

450 γρ. ασπρομανίταρα                                             
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι

2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι κόλιανδρος σπασμένοι

1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος φρέσκος,ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι γλυκού Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
1 κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο
1 ματσάκι φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

 

2-3 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο

 


Εκτέλεση

Κρασάτα μανιτάρια με πικάντικα μπαχαρικά και Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί

Πλένετε πολύ γρήγορα τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό ή τα σκουπίζετε με βρεγμένη πετσέτα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο, το μπαχάρι και τους σπόρους κόλιανδρου. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μπαλσάμικο και το πετιμέζι.

Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνετε με το καπάκι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Ψιλοκόβετε εν τω μεταξύ τον δυόσμο, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγο μαϊντανό και φασκόμηλο για το γαρνίρισμα). Τα μαγειρεύετε για αλλά 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερωνετε.

Βάζετε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα, αραδιάζετε από πάνω τα μανιτάρια και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το φασκόμηλο.

TIP Η συγκεκριμένη εξαιρετική συνταγή, είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και μπορεί να γίνει με μανιτάρια Πόρτο μπέλο ή Πορτσίνι. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση τους με μερικά αποξηραμένα μανιτάρια που θα μουσκέψετε σε λίγο λευκό κρασί.

Πηγή:http://www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/krasata_manitaria_se_psomi


Προτεινόμενα κρασιά



Αγιωργίτικο ΝΕΜΕΑ

                  

Υλικά

2,5 κιλά χοιρινό κόντρα, δεμένο με σπάγκο από τον χασάπη
350ml μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
½ κουτ. γλυκού κόκκους πράσινο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κόκκους ροζ ή κόκκινο πιπέρι
1 κουτ. σούπας θυμάρι αποξηραμένο
2 φύλλα δάφνης χοντροτριμμένα και 6 φύλλα για τη γάστρα
400γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
1 καρότο μεγάλο, χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 Υλικά για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο τριμμένο δεντρολίβανο ή δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και το αλείφετε παντού με λίγο λάδι. Χτυπάτε στο γουδί μαζί και τα τρία είδη πιπεριών μέχρι να σπάσουν λίγο. Τα ανακατεύετε με το σκόρδο και τα κολλάτε γύρω γύρω στο κρέας. Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι από γάζα και τοποθετείτε το κρέας στη μέση. Πασπαλίζετε το κρέας με το θυμάρι και τη δάφνη και το τυλίγετε στη γάζα. Τοποθετείτε το τυλιγμένο κρέας σε βαθύ δοχείο και το περιχύνετε με την μπίρα. Το αφήνετε να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή για 8 ώρες γυρίζοντας το 2-3 φορές.

Στρώνετε τα έξι φύλλα δάφνης στη γάστρα. Ξετυλίγετε το κρέας από τη γάζα και το αλείφετε με το πετιμέζι. Το τοποθετείτε πάνω από τα φύλλα δάφνης και σκορπάτε γύρω γύρω τα μικρά κρεμμύδια και το καρότο. Ρίχνετε και την μπίρα της μαρινάδας και το λάδι μέσα στη γάστρα και προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό.

Ψήνετε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ενδιάμεσα αλείφετε το χοιρινό με τη σάλτσα του. Πρέπει να μείνει με δύο φλιτζάνια περίπου ζωμό στο τέλος.

Όσο το κρέας σας ψήνεται, φτιάχνετε τον πουρέ σας. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και φυλάτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Τις χτυπάτε στο μίξερ με το βούτυρο, το γάλα εβαπορέ,το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο ή το δυόσμο. Αν είναι πολύ πηχτός ο πουρές, προσθέτετε λίγο από το νερό που φυλάξατε.

Αφήνετε λίγο να κρυώσει και αφαιρείτε τον σπάγγο. Κόβετε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και σερβίρετε στα πιάτα με τα κρεμμύδια και τα καρότα. Συνοδεύετε με αρωματικό πουρέ πατάτας και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμενε στη γάστρα (αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τότε τη δένετε με λίγο αλεύρι ή κορνφλάουρ.

Παραλλαγή:
Για μια ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε την δάφνη με αποξηραμένο φασκόμηλο που ταιριάζει πολύ με το χοιρινό. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στη γάστρα και 3 μήλα φιρίκια κομμένα στα 4. Ή ακόμα, λίγα αποξηραμένα βερίκοκα μουσκεμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό.

Πηγή: Οlivemagazine.gr

                  

Υλικά

 

 

1½ κιλό μοσχάρι (κατα προτίμηση κιλότο,ποντίκι ή ελιά), κομμένο σε καρέ κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια καρέ
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 1/2 κουταλιες της σούπας πελτές ντομάτας
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια καρέ
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο(οχι λιωμένο)
300 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. Βιολογικό Πετιμέζι Καραγγελή
100ml ξύδι
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 αστεροειδής γλυκάνισσους
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1 κόκκικη καυτερη πιπεριά(προαιρετικά)
5 -6 φύλλα αρμπαρόριζας
2 μικρά κλοναράκια θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και μόλις πάρει θερμοκρασία σωτάρετε το κρέας, ανακατεύοντας ωσότου ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Με τη χρήση μιας τρυπητής κουτάλας αποσύρετε τα κομμάτια του κρέατος από την κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.
Τσιγαρίζετε τα μεγαλα κομμάτια κρεμμυδιού και πιπεριάς και τα αποσύρετε και αυτα μολις σωταριστούν και μαλακώσουν κάπως.
Συνεχίζετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνεχεια τον πελτε τοματας,τα μπαχαρικά, τα αρωματικά βότανα, το κρέας και ανακατεύετε συνεχώς.
Σβήνετε με το κρασί.
Αφου εξατμιστεί, προσθέτετε τόση ποσότητα νερού που να σκεπάζει τα κομμάτια του κρέατος.
Βράζετε για κανένα μισάωρο.
Στην συνέχεια συμπληρώνετε με την φρέσκια τομάτα,το ξύδι και το πετιμέζι.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά απο το φαγητο και βελτιώνουμε την γεύση καρυκέυοντας με αλάτι πιπέρι.
Συνεχίζουμε να βράζουμε, σκεπασμένο, σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ακόμη η καλύτερα ακόμα ωσότου το κρέας μας γίνει τρυφερό.
Ελέγχουμε το φαγητό μας και αν χρειαστει βελτιώνουμε σε πετιμέζι, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε,αλάτι και πιπέρι.Τα τελευταια λεπτά προσθέτετε τα μεγάλα κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού,ανακτεύουμε και καλή σας όρεξη!

Tips:

Αν το κρέας έχει μαγειρευτεί και υπάρχει περίσσεια υγρών, τοτε μπορείτε να σουρώσετε το κρέας από τη σάλτσα, και να τη δέσετε βράζοντας την τόσο ώστε να εξατμιστούν τα ύγρα και το φαγητό σας να αποκτίσει την πυκνότητα που σας ευχαριστεί.
Στην αντιθετη περίπτωση που κατά το μαγείρεμα τα υγρά, προσέξετε, πως δεν επαρκούν, τότε απλά προσθέστε λίγο ζεστό νερό.

Μπορείτε να σερβίρετε την παραπάνω παρασκεή με μπρόκολο και πουρέ πατάτας

Πηγή: foodistirio

      

Φιλέτο κοτόπουλο με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ, σουσάμι και κολοκυθάκια 
                Αρνάκι με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ
                    Χοιρινές μπριζόλες με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ και πουρέ σελινόριζας
 δειτε καραγγελη ιδεες πετιμεζι                ιδεες βιολογικο συνταγες δειτε                    βιολογικο συνταγες ιδεες φαγητα
                                     

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες ή σε μπουκιές
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, γλυκιά
1 κ.κ. κύμινο
3 κ.σ. πετιμέζι
3 κ.σ. ξίδι
3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
1 κ.σ. σουσάμι
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά με το πετιμέζι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα περιχύνουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και τη ζωντάνια τους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα το σουσάμι ίσα να πάρει χρώμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με τα υγρά του μπολ. Με μία ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συχνά ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές, για περίπου 10-12 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας στο πλάι τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=406273

              

Υλικά

 

1 μπουτάκι αρνιού
3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα
1 κουταλιά της σούπας «Κρητική Σταφίδα»
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο «Κρητών Έλαιον»
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι «βιολογικό Πετιμέζι Καραγγελή»
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο


Εκτέλεση



Αλατοπιπέρωστε και περιχύστε με ελαιόλαδο το κρέας, τη μισή ποσότητα πετιμέζι και δύο φλιτζάνια με χλιαρό νερό. Βάλτε το σε γάστρα με καπάκι στους 180ο C για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμήλωστε τη φωτιά στους 160ο C και ψήστε για 50 λεπτά ακόμα. Ετοίμαστε το ρύζι και τα ρεβίθια. Βράστε πρώτα τα όσπρια σε αλατισμένο νερό, ξέπλυντε με κρύο νερό και σούρωστε. Άφηστέ τα στην άκρη να κρυώσουν. Λίγο πριν ψηθεί το κρέας άνοιξτε το καπάκι, περίχυστε με το υπόλοιπο πετιμέζι και πρόσθεσε 9 φλιτζάνια νερό. Ανακάτεψτε το ρύζι με τις σταφίδες, τα ρεβίθια και το κύμινο, ρίξτε τα γύρω από το κρέας και ανακάτεψτε. Σκέπαστε πάλι τη γάστρα και άφηστε την σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει το ρύζι για 15 λεπτά. Λειώστε το βούτυρο και περίχυστε το στο κρέας. Συνέχιστε για άλλα δέκα λεπτά με το καπάκι κλειστό.

Πηγή: http://www.cretland.com/recipes

 

                    

Υλικά


2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
6 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή


Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι τα λουκάνικα να σοταριστούν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι,το καθαρίζουμε από το λίπος και τα ξαναβάζουμε μέσα.

Περιχύνουμε με το ξίδι.

Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. πετιμέζι.

Γυρίζουμε τα λουκάνικα μέσα στο τηγάνι να καραμελωθούν από όλες τις μεριές.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: http://www.mytaste.gr/click/index/4536520/?site=magyreuontas.blogspot.gr

 

Αρνάκι με κυδώνια και βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 
                      Πατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
                    Κυδώνια με στήθος πάπιας και βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή

 πετιμεζι καραγγελη βιολογικο ιδεες

                     συνταγες πετιμεζι ιδεες φαγητα                    βιολογικο συνταγες φαγητα καραγγελη
                                           

Υλικά

1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλα κυδώνια
2 κ.σ. βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

 


Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό). Ροδίζουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε γύρω γύρω για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Τα προσθέτουμε στο αρνί, συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα και 30΄, μέχρι να βράσει το κρέας, αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουμε το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή και το ξύλο κανέλας. Σιγοβράζουµε για 10΄. Η σάλτσα του πρέπει να είναι πυκνή και δεμένη σαν το ζελέ του κυδωνιού. Σερβίρουμε µε άσπρο ρύζι.

μερίδες 6

Φρούτα µε κρέας! Ένας από τους συνδυασμούς που ακούγεται περίεργος αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας καλύψει πλήρως. Ειδικά τα κυδώνια ταιριάζουν πολύ µε το κρέας, τόσο µε το αρνί όσο και µε το χοιρινό. Μελωμένα κυδώνια, βρασμένα σε ζωμό από κρέας µε γλυκόξινη γεύση και σάλτσα πυκνή σαν μέλι.


Πηγή: http://www.life2day.gr/2012/11/συνταγή-της-ημέρας-αρνάκι-με-κυδώνια-κ/

                    

Υλικά

 

1 κιλό μικροσκοπικές βιολογικές πατάτες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές κόκκινες πατατούλες - ταιριάζουν θαυμάσια με τη συνταγή), πολύ καλά πλυμένες
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 πορτοκάλι, ακέρωτο και βιολογικό, καλά πλυμένο και κομμένο στη μέση και μετά σε λεπτά φετάκια (όπως είναι με τη φλούδα - βγάζουμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν)
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. τσαγιού βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από κρασί
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
μπόλικο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε αμέσως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Τα σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το πετιμέζι ή το μέλι. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε να είναι πιο γλυκιά, προσθέτουμε λίγο μέλι ή πετιμέζι επιπλέον, ενώ, αν τη θέλουμε πιο όξινη προσθέτουμε ελάχιστο ξίδι ακόμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε τις πατάτες ακαθάριστες και κομμένες στη μέση. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φετάκια πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μετά, ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να «καραμελώσουν» οι πατάτες. Αν κατά το ψήσιμο, σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σείουμε το ταψί - δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην διαλυθούν οι πατάτες.

Στο ποτήρι Είναι το κυρίως πιάτο που θα καθορίσει το κρασί σε αυτές τις πατατούλες. Με όλα πάντως θα ταίριαζε ένα ροζέ στιβαρό κρασί από Ξινόμαυρο.

Συνοδεύουμε με Οι πατατούλες αυτές ταιριάζουν ωραία με ψητό κοτόπουλο ή κρέατα σχάρας, αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε και με μπιφτέκια ή με μια φέτα από το αγαπημένο σας ζαμπόν.

Μερίδες 4 - 6              Προετοιμασία 30΄             Ψήσιμο 1 ώρα+30΄

Πηγή:http://www.gastronomos.gr/sintages/1509/Patatoules-fournou-me-portokali-kai-petimezi
                    

Υλικά

 


2 στήθη πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
½ φλιτζάνι τσαγιού βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή
½ φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε ένα μικρό πυρέξ,ελαφρά βουτυρωμένο, και τα περιχύνουμε με το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μαυροδάφνη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι μαζί με το κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC να καραμελώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το περνάμε «γενναιόδωρα» με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε «δυνατά» για πέντε λεπτά από κάθε μεριά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και όπως είναι με το τηγάνι τα βάζουμε για πέντε ακόμα λεπτά στο φούρνο στους 180oC να γλασαριστούν. Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κυδώνια.

Μυρσίνη Λαμπράκη

Πηγή:http://www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/Kydonia_papia

     

 


 

 

 

 footer
PRESS KIT

 

 

        

 

 

περισσότερα
 footer

 

 

 

 

 footer          footer          footer          footer

 

 footer
 
 footer
 footer footer footer footer

 

 

 

© 2017 Καραγγελής | Χημείο , Βιολογικό Πετιμέζι , Εξοπλισμός Κρασιού | Μεσσήνη Μεσσηνίας • all rights reserved • developed and powered by LOGIKON
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
3